Kokki

Mirkka, kokki

Ruoka on aina ollut minun juttuni. Huomasin sen jo lukiossa, jonka jälkeen suuntasin ammattikouluun ruoka- ja ravintola-alalle. Viihdyin hyvin jo VSSHP:llä oppisopimuksessa ja päätin palata tilaisuuden tullen takaisin. Muutaman vuoden organisaatiossa työskenneltyäni esimies ehdotti minulle dieettikokiksi erikoistumista – hänen mielestään minussa oli ainesta erikoisammattitutkinnon suorittamiseen. Tartuin haasteeseen ja suoritin tutkinnon, ja olen varsin tyytyväinen nykyisiin työtehtäviini Arkeassa. Ne ovat sekä haastavia että mielenkiintoisia.

Dieettikokki laatii muun muassa kasvisruokalistoja ja lasten ruokalistoja. Työ vaatii sekä itsenäisyyttä että tiimityöasennetta. Työtehtävät ja ruokalistat ovat usein varsin yksilöllisiä. Kommunikointia kuitenkin tarvitaan paljon, kun esimerkiksi selvitetään mitä dieettipuolelle voidaan saada suoraan lämpimän keittiön puolelta ja mitkä ruuat pitää varta vasten tehdä itse. Lounaalla ateriamäärät ovat suuria ja kattiloita paljon liedellä. Auttavia käsiä sekä tiimityötä tarvitaan, jotta homma pysyy hanskassa ja aikataulut pitävät. Pidän työn monipuolisuudesta ja vaihtelevista vuoroista, ja loistavat työtoverit takaavat viihtyvyyden.

Hyvä kokki on mielestäni ulospäinsuuntautunut, tiimityökykyinen, innovatiivinen eikä jämähdä liiaksi kaavoihin. Työssä on nimittäin hyvin vaikutusmahdollisuuksia ja esimiehet rohkaisevat miettimään kätevämpiä tapoja tehdä asioita. Ruoanlaitosta pitää osata nauttia.