Kesämestari

Tomi, kesämestari Arkea Kunnossapito Oy:ssä

Aikaisempaa työkokemusta minulle oli kertynyt muun muassa rakennusalalta työmaamestarin ja valvojan apulaisen työstä. Kesämestarin työtehtäviin lähdin toukokuussa avoimin mielin. Vaikka vastuualue on laaja, pääsi työhön hyvin sisään huolellisen perehdytyksen kautta.

Työpäivä alkaa seitsemältä ja jatkuu tyypillisesti puoli neljään. Kesä on kunnossapidossa tehokasta aikaa, sillä koulujen ollessa kiinni voidaan tehdä esimerkiksi isompia maalausurakoita. Toisaalta töitä suunnitellessa pitää huomioida, että päivystävissä päiväkodeissa lapsia saattaa olla kesällä tavallistakin enemmän.

Kunnossapidon työtehtävät ovat yleensä muutaman tunnin keikkahommia, joista soitetaan ja ilmoitetaan työpäivän aikana. Tällöin täytyy osata priorisoida, mikä homma on kiireisin. Työkohteita on paljon ja niiden välillä myös liikutaan runsaasti päivän aikana. Kesämestarina sijaistan yhtä aluekokonaisuutta, jonka piiriin kuuluu kouluja, päiväkoteja ja liikuntakohteita.

Koska kohteiden välillä liikutaan jatkuvasti, tulee tässä työssä kohdattua myös paljon erilaisia ihmisiä, kuten rehtoreita ja päiväkodinjohtajia. Työssä pitääkin tulla toimeen ihmisten kanssa, ja useiden kohteiden kiertäminen päivän aikana vaatii pitkäjänteisyyttä. Koska kunnossapidon vastuualueet on eritelty, vaatii työ myös itsenäistä ja aikaansaavaa otetta.