Arkean, koulujen ja päiväkotien yhteistyö poikinut kevään aikana 6 ruokadiplomia

Seuravuorenkadun, Säkäkujan ja Toffinkujan päiväkodit sekä Kähärin, Mikaelin ja Puolalan koulut ovat kuluvan kevään aikana ansainneet ruokadiplomit yhdessä ruokapalveluista vastaavan Arkea Oy:n kanssa.

Kouluruokadiplomi® on jo vakiintunut ja tuttu kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Tämän vuoden alussa lanseerattiin myös päiväkodeille suunnattu vastaava tunnustus, Makuaakkoset-diplomi®, joita Turkuun on saatu jo yhteensä neljään eri päiväkotiin.

Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen kertoo, että tavoitteena on saada diplomi jokaiseen päiväkotiin ja kouluun, johon Arkea valmistaa ruoan.

– Tämä on mahdollista, koska yhteistyömme koulujen ja päiväkotien kanssa on erittäin toimivaa. Diplomien kriteerit täyttyvät siis varmasti, toteaa Juvonen.

Juvonen painottaa, että koulujen ja päiväkotien henkilökunnan oma esimerkki on suuressa roolissa ruokakasvatuksessa.

Kuluneella viikolla kouluruokadiplomia juhlittiin Mikaelin ja Kähärin kouluissa. Erityiskouluna toimivassa Mikaelin koulussa diplomin saaminen arvostettiin korkealle.

– Opettajat syövät samassa tilassa oppilaiden kanssa ja näyttävät ruokailijaesimerkkiä. Ruokarauhasta myös pidetään tiukasti kiinni, sillä se kuuluu jo hyviin käytöstapoihinkin. Jokainen saa tällöin nauttia ateriastaan, korostaa Mikaelin koulun rehtori Jyrki Latva.

Toistaiseksi Arkealle on yhdessä päiväkotien kanssa myönnetty neljä Makuaakkoset-diplomia ja yhteistyössä koulujen kanssa 14 Kouluruokadiplomia. Lisäksi kahdella Paimion kaupungin koululla, joiden ruokapalveluista Arkea on 1.5. alkaen vastannut, on myönnetty Kouluruokadiplomit.