Miltä kouluruoka-annos näyttää 50 vuoden kuluttua?

Hyvän ruoan festivaali Food & Fun Turku tuo syksyllä Turun ravintoloihin keittiö- ja baarimestareita ympäri maailmaa jo neljättä kertaa kansainvälistämään ruokakulttuuria. Arkea Oy on ollut mukana tapahtumassa alusta asti nostaen esiin arkiruoka-aspektin. Food & Funin ja Arkean yhteistyö lasten kouluruokailun parissa jatkuu myös tänä vuonna.

Vuonna 2016 Arkean ravintoloiden Food & Fun teemana oli makumatka mummolaan. Tänä vuonna katse on siirretty mummolamuistoista ja perinteistä tulevaisuuteen. Arkeassa halutaan tutkia tulevaisuuden ruokatrendejä ja tulevaisuuden ruokaa. Ympäristö muuttuu jatkuvasti ja se vaikuttaa myös ruokatrendeihin. Toisaalta ruokatuotantoon kehitetään jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Lapset ovat olennaisessa osassa määrittelemässä tulevaisuuden ruokamaisemaa.

– Arkea on alueellisesti merkittävä ruoka-alan toimija. Näemme tärkeäksi olla mukana kuulemassa, vaikuttamassa ja luomassa tulevaisuuden ruokaa. Tästä syystä kysymme yhdessä Food & Fun organisaation kanssa lapsilta ja aikuisiltakin, miltä näyttää tulevaisuuden kouluruoka-annos, kertoo Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen.

Kyselyn vastauksista kootaan visio tulevaisuuden kouluruokamenusta, joka julkistetaan Food & Fun viikolla. Yhdessä Turun kouluista tullaan myös toteuttamaan viikon ruokalista tulevaisuuden ruoasta.

Lähiruoka ja ruokakulttuurin kehittäminen olennainen osa Food & Fun Turku -tapahtumaa

Alkusoittona tämän vuoden ruokafestivaalille Food & Fun Turku järjesti Kids & Food –keskustelufoorumin huhtikuussa. Tilaisuudessa käytiin läpi kouluruokaan liittyviä hyviä käytäntöjä. Arkean kummiluokka Raunistulan koulusta pääsi aamupäiväksi leipomaan mustikkapiirakkaa ammattilaisten kanssa.

– Haluamme nostaa lapset esiin ja herättää keskustelua siitä, miten syöminen ja ruoka tulevat muuttumaan tulevaisuudessa, kertoo Food & Fun Turku –tapahtuman tuottaja Jouni Kuru.

Food & Funin yhtenä vahvana teemana on lähiruoka ja ruokakulttuurin kehittäminen, joten myös tulevaisuuden ruoka on tärkeä osa festivaalia. Tänä vuonna ravintoloiden ja tuottajien yhteistyöhön keskitytään erityisesti. Suomen ilmasto ja sitä kautta elinkeinotoiminta on muuttunut ja tulee vielä muuttumaan. Tämä tuo haasteita viljelyyn, mutta myös paljon mahdollisuuksia uusien viljelyskasvien viljelyssä.

Aiheeseen liittyen:

Kyselyyn vastaamalla voit voittaa 4 hengen menukortin syksyn Food & Fun –tapahtumaan (arvo 208 €) tai 2 pääsylippua Flow Parkiin (arvo 50 €)