Poljetaan hyvää –tempaus tuotti yli 3000 euroa hyväntekeväisyyteen

Arkea pystytti Turun kävelykadulle Poljetaan hyvää PopUp-teltan, jossa kenellä tahansa oli 6. ja 7.6. mahdollisuus polkea Arkean piikkiin euroja hyväntekeväisyyteen. Mitä enemmän metrejä kertyi vajaan minuutin pyöräilyaikana, sen isommaksi kasvoi polkijan kerryttävä lahjoitussumma. Kaiken kaikkiaan hyväntekeväisyyteen kertyi yhteensä 3142 euroa.

Kaiken kaikkiaan Arkean teltassa piipahti kahden päivän aikana 189 ihmistä polkemassa hyvään tarkoitukseen. Jokainen polkija sai valita, kerryttääkö hän lahjoitussumman lasten, vanhusten vai Itämeren hyväksi. Lahjoituskohteina olivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kaveritukihenkilötoiminta 6–16  -vuotiaille lapsille ja nuorille, SPR:n Varsinais-Suomen piirin ikäihmisten ystävätoiminta ja John Nurmisen Säätiön Itämerityö.

- Tempaus oli loistoidea! Olemme tietysti iloisia lahjoitussummasta, mutta myös itse tapahtumakonsepti oli sellainen, jossa SPR:n oli helppo olla mukana. Henkilökohtaisesti minua miellytti toiminnallisuus, iloitsee SPR:n Varsinais-Suomen piirin omaishoitajien tukitoiminnan aluetyöntekijä Jaana Paasosen.

- Arkeassa vastuullisuus on läsnä arjen tekemisessä. Lisäksi haluamme tukea meitä ympäröiviä yhteisöjä eri tavoin. On ilo huomata, miten innokkaasti ihmiset lähtivät tempaukseen mukaan. Kaikki lahjoituskohteet saivat tasaisesti lahjoituksia, joten uskon, että kohteet olivat sellaisia, joista löytyi jokaiselle sopiva, kertoo Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Lopulliset keräyssummat kohteittain:
Mannerheimin Lastensuojeluliitto: 1319 euroa
SPR: 866 euroa
John Nurmisen Säätiö: 957 euroa.