Kesätyö Arkeassa

Kesätöihin Arkeaan

Published on 05.05.2020 - 07:56

Arkeaan palkataan joka vuosi noin 70 kesätyöntekijää erilaisin työtehtäviin. Hakijoilta edellytetään 15 vuoden ikää, ja tarjolla on myös tehtäviä, joihin ei vaadita aikaisempaa kokemusta. Eniten kesätyöläisiä haetaan siivoukseen.

Paras ja suosituin kanava hakea Arkealle töihin ovat Arkean omat nettisivut, josta löytyvät kaikki avoimet kesätyöt.

Arkeasta on hyvä aloittaa

Arkea sopii hyvin nuoren ensimmäiseksi työpaikaksi.

– Palkan lisäksi kesätyöntekijä saa meiltä arvokasta työkokemusta. Meille voi hakea töihin jo 15-vuotiaana, joten olemme monelle nuorelle se ensimmäinen kokemus työyhteisöstä. Meillä on siis suuri vastuu siinä, millaisen kokemuksen työelämästä nuori saa, kertoo henkilöstösuunnittelija Maiju Sinisalo.

Arkea on jo useamman vuoden ollut mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Se kertoo, että Arkeassa toimitaan lakien ja määräysten mukaan, ja kesätyöntekijöitä kohdellaan vastuullisesti. Nuorten palkkaaminen ja kannustaminen työelämään on tärkeää.

– Monella on kova halu töihin jo nuorena, ja meillä se onnistuu. Haluamme tehdä talon tutuksi jo varhaisessa vaiheessa. Usein ne, jotka ovat olleet meillä kesätöissä peruskoulu- ja lukioikäisinä, jatkavat meillä myös jatko-opintojen aikana keikkaa tehden.

– Arkealla pääsee tekemään tärkeää, merkityksellistä työtä: jos työt jäävät tekemättä, se huomataan heti.

Maria Rajala: "Tähän mennessä paras kesätyöpaikka"  

Maria Rajala opiskelee ensimmäistä vuotta Turun yliopistossa pääaineenaan sosiaalityö. Valmistuttuaan hän haluaa tehdä työtä sosiaalityöntekijänä, mutta tienaa sitä ennen opiskelurahoja kesätöissä Arkealla.

– Arkea on minulle jo peruskoulu- ja lukioajoilta tuttu, sillä se oli koulumme ruokapalvelujen tuottaja. Ruoka oli hyvää ja henkilökunta mukavaa, joten minulle jäi yrityksestä hyvä mielikuva, Rajala kertoo.

Kesällä 2019 Rajala työskenteli kesälomasijaisena Arkean kohteessa Turun alueella.

– Tein ylläpitosiivousta aamukuudesta kello yhteen iltapäivällä. Sijaistin ensin kuukauden ajan toista vakituisista siivoojista tämän lomaillessa, ja myöhemmin kesällä vielä kuukauden ajan toista hänen lomansa ajan.

Rajala kertoo viihtyneensä Arkealla erittäin hyvin. Hän palaa tuttuun kohteeseen siivoamaan myös kesäksi 2020.

– Tämä on ollut paras kesätyöpaikka tähän mennessä. Sain tehdä töitä yhdessä ja samassa paikassa, ja ilmapiiri oli mukava ja rento. Parasta olivat ihmiset, sekä henkilökunta että asiakkaat. Koin Arkean vastuulliseksi ja hyväksi kesätyönantajaksi.

Miska Tarkka: "Suosittelen mielelläni Arkeaa kesätyöpaikaksi"

Miska Tarkka opiskelee toista vuotta Luostarivuoren Lyseon lukiossa. Kirjoitusten jälkeen hänellä on suunnitelmissa hakea Turun kauppakorkeakouluun. Arkealla Tarkka on ollut kesätöissä nyt jo kahtena kesänä.

– Ennen ensimmäistä kesääni hain moneen paikkaan. Isäni vihjasi Arkeasta, netistä löysin lisätietoja ja päätin hakea sinnekin, Tarkka kertoo.  

– Ensimmäisenä kesänä kantelin pulpetteja ja ajelin työkaverin mukana ympäri kaupunkia pesemässä roska-astioita. Toisena kesänä eli viime kesänä siivosin Turku Energialla.

Miska on viihtynyt Arkealla sen verran hyvin, että on talvenkin aikana tehnyt siivouskeikkoja kouluissa. Ensi kesäksi hän on jälleen hakenut Arkealle kesätöihin.

– Työkaverit ovat siellä tosi mukavia. Ja silloin, kun tekee työtä yksin, sitä saa tehdä itsenäisesti omaan tahtiin. Työ ei myöskään ole liian vaikeaa.  

Miska suosittelee mielellään Arkeaa kesätyöpaikaksi.

– Muutama kavereistani on jo sanonut harkitsevansa hakemista.

Vinkkivitoset kesätyöntekijöille

Niin kuin muutenkin elämässä, kesätöissä pääsee pitkälle jo hyviä käytöstapoja ja maalaisjärkeä noudattamalla. Näin annat hyvän vaikutelman itsestäsi ja saat hienon alun työurallesi. Esimerkiksi me Arkealla palkkaamme mielellämme uudestaan työntekijöitä, jotka ovat hoitaneet kesätyönsä hyvin.

Tässä Arkean rekrytointisuunnittelijan vinkit kesätyöntekijöille.

1.    Ole ystävällinen
Moikkaa työkavereita ja asiakkaita, katso silmiin ja juttele rohkeasti. Tauollakin on hauskempaa, kun tulet toimeen työkavereidesi kanssa. Parhaimmassa tapauksessa solmit uusia ystävyyksiä kesätöiden kautta.

2.    Tule ajoissa töihin
Tämä on tärkeää erityisesti ensivaikutelman luomisessa. Selvitä esimerkiksi ennen töiden alkua, kauanko työmatkassa menee. Pidä muutenkin kiinni sovituista aikatauluista. Täsmällisyys on tärkeä ominaisuus, jota työnantajat arvostavat.

3.    Ole reipas ja rehellinen
Tartu reippaasti töihin ja tee kaikki työt, joista on sovittu. Oma-aloitteisuus on myös ominaisuus, jota kaikki työnantajat peräänkuuluttavat. Rehellisyys on tärkeää, joten älä pelkää myöntää mokiasi, niitä sattuu kaikille. Kaikki pitävät rehellisistä tyypeistä ja mokat ovat mahdollisuus oppia ja kehittyä.

4.    Kysy rohkeasti
Kukaan ei oleta sinun osaavan kaikkea heti töihin tullessasi, joten kysy, jos jokin on epäselvää. On aina parempi pyytää apua kuin jäädä yksin ihmettelemään. Loppujen lopuksi tärkeintä on, että teet parhaasi.

5.    Pidä asenne positiivisena
Olet sitten unelmatyössäsi tai et, on positiivinen asenne aina hyödyksi. Yritä keskittyä työsi positiivisiin puoliin ja etsi asioita, joista nautit työssäsi. Loistava asenne ja positiivisuus huokuvat ulospäin ja näin kaikkien työpäivät sujuvat mukavammin. Asennetyypit kyllä huomataan!