hernekeitto

Ravintola Petrelius palvelee vauvasta vaariin

Published on 08.09.2021 - 08:59

Ravintola Petreliuksessa käy kuhina perjantai-iltapäivänä. Kassalla on äiti lapsensa kanssa, henkilökunta pakkaa take away -aterioita ja tilavassa salissa lounastavat iloisesti juttelevat ruokaryhmät.

Turun Petreliuksessa sijaiseva ravintola toimii Kelan tiloissa, mutta on kaikille avoin. Etätyön myötä rakennuksessa työskentelee normaalia vähemmän väkeä, mutta yhä useampi alueen asukas on löytänyt ravintolan ja nauttii Petreliuksen ruuasta säännöllisesti. Mikä on tehnyt ravintolasta niin vetovoimaisen?

Monipuolinen ruoka kutsuu luokseen

- Lounasravintolassa arvostan sijaintia, aterian hintaa ja ystävällistä henkilökuntaa kertoo Timo.

Timon kanssa syömään tullut Kari kiittelee Petreliuksen monipuolista ruokaa.
 

- On lihaa, kalaa, kanaa ja kasvsruokailijatkin on huomioitu ja jälkkäriäkin on, hän luettelee.

Toisessa pöydässä Hilkka antaa puolestaan erityiskiitoksen salaattipöydälle.

- Yleisesti on ihanaa tulla valmiiseen pöytään. Lounastamme täällä aina, kun olemme kotona, alueella asuva Hilkka kertoo.

- Kertaakaan ei ole tarvinnut pettyneenä lähteä, lisää Hilkan kanssa ruokaileva Martti.

Omassa seurueessaan aterioivat Leena ja Sauli miettivät, että maukkaan ruoan lisäksi he arvostavat sitä, että se valmistetaan paikan päällä.
 

Päivän sosiaalinen kohokohta

Ravintola Petrelius sijaitsee vähän piilossa, sillä se ei näy suoraan ohikulkijoille. Kadun varren kyltit ovat houkutelleet ravintolaan asiakkaita, mutta moni on tullut paikalle tuttavan tai sukulaisen vinkistä. Pikku hiljaa asiakkaista on muodostunut tuttuja toisilleenkin.

- Emme tunteneet näitä ihmisiä entuudestaan, mutta he ovat tulleet parin vuoden aikana tutuksi, kertoo Leena.

Samaa sanovat muutkin ja mainitsevat, kuinka sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeä osa ruokailua. Tämä puoli on korostunut korona-aikana ja lounas on muodostunut päivän sosiaaliseksi kohokohdaksi.

- Koska ravintola on tilava, täällä on ollut turvallista olla, miettii Hilkka.

- Täällä on kyllä lämmin ilmapiiri ja ruokailu on kokonaisvaltainen sosiaalinen tapahtuma, toteaa eräs asiakas.

Sauli antaa kiitosta siitä, että ravintola ei ole laitosmainen ja että eläkkeelläkin ollessaan voi tuntea olevansa osa yhteiskuntaa ja maailman menossa mukana, koska ravintolassa käy työikäisiä ja perheitäkin.

- Olemme täällä melkein kuin iso perhe, Kari naurahtaa ja viittaa asiakkaisiin ja ravintolan henkilökuntaan.

Hyvä palvelu - hyvä mieli

Ravintola Petreliuksen henkilökunta saakin ylistystä asiakaspalvelustaan ja ystävällisyydestään.

- Täällä on aivan ihana henkilökunta!  Tänne tullessaan tuntee itsensä tervetulleeksi. Jos vastassa olisi hapannaamoja, tuskin ruokakaan maistuisi Hilkka pohtii.

Ja ruokahan maistuu. Osoituksena siitä lienee, että ravintolan ollessa suljettuna rajoitusten vuoksi, oli take away -myynti vilkasta. Leena ja Sauli kertovat ostavansa ajoittain myös jäännösruokaa kotiinviemisiksi. Erityisestä kiitosta saavat Petreliuksen herkkutori, joka pursuaa etenkin loppuviikosta suolaisia ja makeita herkkuja.

- Oma suosikkini on huippuhyvä toscapiirakka, kertoo Hilkka.

Ravintola Petreliuksen palveluesimies Ulla Tiihonen on hyvillään positiivisesta palautteesta.

- Koen, että Petreliuksesta on muodostunut kohtaamispaikka, Tiihonen päättää.