Siivooja

Sirpa, siivooja

Kyselin siivoojan työstä Arkeassa ensin kavereiltani, jotka sitten lämpimästi suosittelivat työpaikkaa. Arkea myös tarjosi mahdollisuuden suorittaa laitoshuoltajan ammattitutkinnon työn ohessa. Koulutuksessa saikin päivitettyä ammattitaitoja ja vastaan tuli myös uutta ja hyödyllistä tietoa.

Työtehtäviini kuuluvat tyypilliset sisätilojen siivoustehtävät, kuten pöytien ja lattioiden siivous. Perusasiat pysyvät usein kohteesta riippumatta melko samoina, mutta sairaalasiivous on hygieniavaatimusten takia oma lajinsa. Teen paljon kiertäviä sijaisuuksia, joten siivouskohteet vaihtelevat runsaasti.

Siivous on luonteeltaan sekä itsenäistä työtä että tiimipeliä. Usein kohteet ovat niin isoja, että niiden siivoaminen vaatii melko itsenäistä otetta. Siivoojan on hyvä olla luonteeltaan sosiaalinen, ja oma-aloitteinen selvittämään eteen tulevia haasteita. Esimiehet ovat avuliaita, mutta pienempiä eteen tulevia ongelmia voi oppia ratkomaan itsekin.

Parasta työssä ovat loistavat työkaverit. Myös se, että konkreettisesti näkee oman työnsä tuloksen on palkitsevaa. Arkeassa myös hyvät työvälineet lisäävät työnteon mukavuutta. Samoin kurssit ja koulutukset pitävät oman tietotaidon ajan tasalla. Jos pystyy itse olemaan joustava työvuorojen suhteen, ovat myös esimiehet tarvittaessa joustavia. Näen tulevaisuuden positiivisesti, sillä Arkeassa on hyvät mahdollisuudet edetä myös työnohjaustehtäviin.