Ikäihmisten ruokapalvelut

Ravitseva ja monipuolinen ruoka ylläpitää ja edistää hyvinvointia

Valmistamme ikäihmisille ruokaa hyvinvointikeskuksiin, erilaisiin hoivapalveluihin sekä kotipalveluaterioiksi. Ravitseva ja monipuolinen ruoka ylläpitää ja edistää hyvinvointia. Ikäihmisten ruokapalveluiden suunnittelussa noudatamme kansallisia ravitsemussuosituksia.

Ateriasuunnittelussa otamme huomioon asiakkaiden yksilölliset ruokailutottumukset ja ravitsemukselliset erityispiirteet, erityisruokavaliot sekä ruoan rakenteelliset tarpeet.

Ikäihmisten hoivapalvelut

Hoivapalveluissa tarjottu ruoka kattaa ikäihmisen koko päivän ravinnontarpeen. Päivän aterioihin sisältyvät aamupala, lounas, iltapäivän välipala, päivällinen sekä iltapala. Ruoka on terveellistä, turvallista, täysipainoista ja vaihtelevaa perusruokaa, joka huomioi asiakkaiden ravitsemukselliset erityispiirteet.

Ruokalistan suunnittelu perustuu kansallisiin ravitsemushoitosuosituksiin ja listassa huomioidaan vuodenajan tyypilliset ruokalajit ja juhlapäivät. Jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta.

Aiheeseen liittyen:

Hyvinvointikeskusten ruokapalvelut

Huolehdimme Turun kaupungin hyvinvointikeskusten ruokapalveluista. Jokainen turkulainen eläkeläinen on tervetullut ruokailemaan Ruusukortteliin ja Lehmusvalkamaan. Kummassakin hyvinvointikeskuksessa on arkisin tarjolla kaksi eri lounasvaihtoehtoa sekä aamupala. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä tarjolla on vain yksi ateriavaihtoehto.

Lehmusvalkama
Karviaiskatu 7, Turku puh. 040 170 4634
Ruusukortteli
Puistokatu 11, Turku puh. 050 396 7197 ja 040 845 7697
Aamupala ma–pe klo 8.00–9.00,
la–su klo 8.15–9.00
Aamupala ma–la klo 8.00–9.00
Lounas arkisin klo 11.00–13.00,
la–su klo 11.00–12.30

Lounas ma–la klo 11.00–13.00


Juhla- ja tilaustarjoilut hyvinvointikeskuksessa järjestettäviin tilaisuuksiin sekä ulkopuolelle onnistuvat hyvinvointikeskusten keittiöiden kautta. Ota yhteyttä keittiöömme!

Kotiateriapalvelut

Arkea valmistaa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan ja Paimion kotihoidon asiakkaille kotiin kuljetettavia aterioita. Turun ja Paimion kotihoito huolehtii asiakkaidensa ateriapalveluhakemuksesta.

Kotipalveluateria sisältää pääruoan, salaatin ja jälkiruoan. Ateriaan ei sisälly ruokajuomia, leipää eikä ravintorasvaa. Keittolounaan lisänä on leipä ja leikkele.

Ruoka on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja antaa voimaa päivittäisiin askareisiin. Ruokalistasuunnittelussa otamme huomioon ikäihmisten makutottumukset, eri ruokalajien vaihtelevuuden, ruoan ravitsemuksellisuuden, asiakkaiden toiveet sekä vuodenajat. 

Kotipalveluaterioiden peruutukset ym. Turussa ja Paimiossa

Arkea Ateriapalvelu
p. 040 827 2312 päivystysaika arkisin klo 8.00–15.00
hallinto.ruokapalvelu@arkea.fi

Kotipalveluaterioiden tilaukset, peruutukset ym. Uudessakaupungissa
päivystysaika arkisin klo 7.00–8.30 ja 13.00–14.00.
p. 050 365 3425


Aiheeseen liittyen: