Koulut

Koululounas on monipuolinen ja ravitseva kokonaisuus

Koulujen ruokalistat löytyvät etusivulta tai tämän sivun alalaidasta.

Koululounas on monipuolinen, vaihteleva ja ravitsemuksellisesti täysipainoinen kokonaisuus. Oppilaille tarjotaan jokaisella aterialla lämmin pääruoka lisäkkeineen, ruokajuomaa, leipää sekä ravintorasvaa. Koululounaan on tarkoitus kattaa kolmannes päivän energiantarpeesta. Sen lisäksi, että lounaasta saa energiaa koulupäivään se edistää lapsen ja nuoren hyvinvointia, vahvistaa terveyttä edistäviä ruokailutottumuksia, opettaa hyviä tapoja ja johdattaa uusien makujen pariin.

Kouluravintolassa oppilas ottaa itse haluamansa annosmäärän. Tarvittaessa hän voi hakea ruokaa lisää. Esillä oleva malliannos auttaa kokoamaan täysipainoisen ateriakokonaisuuden. Ruokalista koostuu perinteisestä kotiruoasta, johon vaihtelua tuovat erilaiset teemapäivät ja -viikot. Ruokalistamme huomioi erilaiset ruoka-, tapa- ja ympäristökasvatusteemat sekä kansalliset juhlapyhät. Kerran viikossa ruokalista sisältää vain kasvisruokia.

Välipalasta virtaa päivään

Monessa koulussa on mahdollisuus ostaa terveellisiä välipaloja, jotka auttavat jaksamaan pidemmänkin koulupäivän. Välipalan tarkoitus on tukea oppilaan jaksamista pitkän koulupäivän aikana. Välipalan voi ottaa mukaan koulupäivän jälkeen alkaviin harrastuksiin. Välipala maksetaan välipalakortilla, joka ostetaan etukäteen.

Aiheeseen liittyen: