Sairaalaruokailu

Maittava ateria piristää potilaan päivää

Sairaalaruokailu on osa potilaiden päivittäistä hoitoa. Ruokailu rytmittää potilaan päivän ja ruokahetki voi olla päivän kohokohta. Sairaala-aterioiden tarkoituksena on tukea potilaiden terveyttä sekä osaltaan edistää hyvinvointia.

Tarjoamme sairaalassa asiakkaillemme viisi maistuvaa ateriaa päivässä, aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan, päivällisen ja iltapalan. Ateriat on valmistettu ensiluokkaisista raaka-aineista ja käytämme mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja luomutuotteita.

Ruokailun suunnittelun lähtökohta on voimassa olevat suomalaiset ravitsemussuositukset. Tämän lisäksi kunkin potilaan kohdalla noudatetaan hoitohenkilökunnan määrittelemiä yksilöllisiä ravitsemisohjeita. Potilaiden yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioissa sekä ruuan rakenteessa. Arkealla on ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti, joka toimii yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa erityisruokavalioiden suunnittelussa.

Sairaaloissa toimii myös lounasravintoloita sekä kahviloita, jossa omaiset ja vierailijat voivat nauttia lounasta tai välipalaa.

Aiheeseen liittyen: