Maito, mjölk, milk… – koulumaito maistuu ympäri maailmaa

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään jo 14. kerran

Maito on hyvä ja monipuolinen ruokajuoma. Koulumaitopäivänä 25.9. tarjoamme maitoa juoman lisäksi monessa muodossa: Maitolasillisen lisäksi ruokalistalla on tarjolla maitopohjaista kalakeittoa ja jälkiruoaksi suussa sulavaa pannacottaa persikkasoseen kera.  

Koulumaitopäivä muistuttaa maidon hyvistä vaikutuksista kasvavalle ja kehittyvälle lapselle ja nuorelle. Maito on monipuolinen ravintoaineiden lähde. Koululainen tarvitsee päivittäin esimerkiksi noin 900 mg kalsiumia. Lasillisessa maitoa tai piimää on noin 240 mg kalsiumia. Kalsiumin lisäksi maito on hyvä D-vitamiinin lähde ja korvaamaton osa kouluruokaa. Vahva luusto rakennetaan kasvuiässä, koululaisena.

Kouluateria on maan ruokakulttuurin mukainen

Kansainvälistä koulumaitopäivää vietetään ympäri maailmaa tänä vuonna 14. kertaa. Koulumaitopäivää koordinoi YK:n Elintarvike ja maatalousjärjestö FAO. Suomessa koulumaitopäivän organisoi Maito ja Terveys ry.

Kouluateria on kussakin maassa maan oman ruokakulttuurin mukainen. Kouluruoka on lähes kaikkialla muualla kuin meillä Suomessa maksullista. Ranskassa kouluaterian tarkoitus on olla paitsi ravitseva myös osa opetusta. Näin on myös meillä.

Aiheeseen liittyen:

Kuva: Maito ja Terveys ry