Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ravintohuolto Arkealle

Arkea on allekirjoittanut liikkeenluovutussopimuksen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa 1.1.2014 alkaen.

Arkea ja VSSHP aloittavat yhteistyön 1.1.2014. Sopimus käsittää sairaanhoitopiirin ravintohuollon ja kanttiinitoiminnan palveluiden tuottamisen. VSSHP:n ravintohuollon ja kanttiinitoiminnan työntekijät siirtyvät liikkeenluovutuksella Arkean palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Joitakin esimiestason henkilöitä jää sairaanhoitopiiriin hoitamaan ravintopalvelujen osto- ja laatutehtäviä sekä yhdyshenkilöiksi.

VSSHP:n ruokahuollon palveluksessa työskentelee n. 200 alan ammattilaista. He vastaavat koko sairaanhoitopiirin ruokahuollosta. Ruoan valmistusyksiköt sijaitsevat Turun lisäksi Uudessakaupungissa, Loimaalla ja Salossa.

– Strategiamme mukaan kehittämme toimintaamme yhdessä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa, toteaa toimitusjohtaja Tuija Kämä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) on kuntayhtymä, johon kuuluu 29 kuntaa ja kaupunkia sekä Turun yliopisto. Sairaanhoitopiirin alueella toimii 24 terveyskeskusta ja elää noin 460.000 asukas-ta. Sairaanhoitopiirillä on noin 6.500 vakinaista työntekijää.

Sairaanhoitopiiri tarjoaa erikoissairaanhoidon palveluja yliopistollisessa keskussairaalassa, neljässä aluesairaalassa ja kahdessa psykiatrisessa sairaalassa, joissa on yhteensä noin 1.400 sairaansijaa.