Arkeassa kiinnitetään energiansäästöviikolla huomiota toimiston energiankulutukseen

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään viikolla 41 eli 5.–11.10.2015. Arkeassa energiansäästöviikolla kiinnitetään erityistä huomiota Linnankadun toimiston energiankulutukseen.

Toimistoissa käytetään energiaa mm. lämmitykseen, ilmanvaihtoon, käyttöveden lämmittämiseen ja sähkölaitteisiin. Sähkönkulutuksesta noin kolmannes menee valaistukseen, kolmannes tietokoneisiin ja kolmannes muihin sähkölaitteisiin. Lisäksi kulutamme energiaa työmatkaliikkumiseen sekä kodin ja työpaikan välillä että työpäivän aikana.

Työasiamatkat sujuvat monesti pyörällä nopeammin kuin autolla

Järkevillä valinnoilla ja pienillä keinoilla voimme merkittävästi vähentää energiankulutusta työpaikalla. Arkean toimistolla sammutetaan valot tyhjistä tiloista, suljetaan tietokone ja näyttö työpäivän päätteeksi ja vältetään turhaa kopioimista ja tulostamista. Työasiamatkoja varten arkealaisilla on käytössä toimistopyörä, jolla lyhyet matkat työpäivän aikana sujuvat usein jopa joutuisammin kuin autolla.

Arkea osallistuu myös #someton-kampanjaan. Kampanjan aikana yhtiö ei käytä sosiaalisen median kanavia, vaan viestii muilla keinoilla. Sosiaalisen median käyttö kuluttaa paljon energiaa muun muassa sähköisten palvelujen ja sisällön tuottamiseen, palvelinkeskusten ylläpitoon ja tiedonsiirtoon.

Energiansäästöviikon aikana 5.–11.10. Arkeassa tehdään toimiston tupatarkastus. Ne työntekijät, jotka ovat sammuttaneet tietokoneensa ja näyttönsä yöksi, saattavat jonain aamuna löytää pienen yllätyksen.

AIheeseen liittyen: