Turun AKK:n ja Arkean konekoulutuksesta käytännön oppia jo toistamiseen

Arkean kiinteistönhoito järjesti jo toistamiseen yhteistyössä Turun AKK:n kanssa konekoulutuksen kiinteistöpalveluiden perustutkintoa opiskeleville. Kolmipäiväinen koulutus koostui AKK:n järjestämästä päivän teoriaosuudesta ja kahdesta käytännön harjoittelupäivästä, jossa opiskelijat pääsivät arkealaisten opastuksella tutustumaan laitteisiin ja ajamaan niitä. Vuodenaikaan sopivasti keskityttiin erityisesti lumikaluston käyttöön.

– Koneajotaitoa on niin oleellinen osa kiinteistönhoitajan työtä, että se on välttämätöntä osata. Tällainen yhteistyökuvio Arkean kanssa on meille äärettömän tärkeää. Meillä on tämän ansiosta käytössä hyvät uudet työkoneet ja ammattitaitoinen kuski, kertoo Turun AKK:n kiinteistönhoidon opettaja Jukka Välikangas.

Arkealaisista työkoneiden ja lisävarusteiden käyttöön opastivat palveluohjaaja Jouni Luoma sekä kiinteistönhoitaja Olavi Fredriksson. Opiskelijat kokivat koulutuksen mielekkäänä.

– Tämä on hyödyllistä, vaikka olen jo ehtinyt vähän harjoittelussa ollessani ajaa vastaavia koneita, kertoo syyskuussa opintonsa aloittanut Henri Selander.  

Turun AKK:n opetus pyritään muotoilemaan mahdollisimman käytännönläheiseksi, mutta konekoulutukseen liittyvä yhteistyö oli oppilaitoksellekin uutta. Idea koulutuksesta syntyi Arkean palveluesimiehen Tuomas Niemen ja Jukka Välikankaan keskusteluissa.

– Käsittääkseni tämä on ainutlaatuista. Vastaavaa käytännön opetusta ei ole muualla tarjolla. Koneenajotaitoa ei voi oikein kirjasta opettaa, pohtii Niemi.

Edellisestä koulutusryhmästä neljä opiskelijaa lähti Arkeaan työharjoitteluun. Arkea onkin monelle AKK:n opiskelijalle tärkeä harjoittelupaikka. AKK puolestaan on Arkealle merkittävä koulutuskumppani, jolla on mahdollisuus tarjota ammattilaisille soveltuvia työelämän täsmäkoulutuksia.

Henri Selander