Arkealla kaksi ruoka-alan ammattilaista ehdolla PRO-gaalassa

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan Oscarit jaossa tammikuussa 2017

Arkealla kaksi ruoka-alan ammattilaista ehdolla PRO-gaalassa


Arkean palveluesimiehet Sanna Lainela ja Rami Mielonen ovat ehdolla PRO-palkinnon saajiksi ravitsemis- /ruokapalvelupäällikkö sekä ammattikeittiön päällikkö -sarjoissa. PRO on tunnustuspalkinto hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 14 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.


PRO-palkintojen saajat ratkeavat Helsingissä 26.1. järjestettävässä PRO-gaalassa. Arkean ehdokkaista Rami Mielonen työskentelee palveluesimiehenä Arkean ruokapalveluissa lasten ja nuorten sektorilla. Hän toimii esimiehenä yhteensä 10 koulu- ja päiväkotikeittiössä yli 30 ammattilaiselle. Sanna Lainela puolestaan toimii palveluesimiehenä Tyksissä. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat Tyksissä valmistetut ja tarjotut potilasannokset sekä T- ja U-sairaalan lounasravintolat.


PRO tunnustuspalkintojen saajia ovat ehdottaneet asiakkaat, yhteistyökumppanit sekä työkaverit. Ehdokkaiden äänimäärät sekä perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin. Palkittavan tärkein ominaisuus on asenne: palo ja innostus omaa työtä kohtaan.


– Tämä on hieno arvostuksenosoitus esimiehiltä ja henkilöstöltä tekemääni työtä kohtaan. Päällimmäisenä tunteena on jännitys ja perhoset vatsassa, miettii Sanna.  


– Arvostan tätä. Haluan kiittää ja olla itse tämän kiitoksen arvoinen. Uskon, että jo finaalipaikastakin jää hienot muistot, toteaa Rami.


Arkeassa työskentelee yli 700 ruokapalvelualan ammattilaista, joten huipputekijöitä löytyisi useampaankin sarjaan. Yhtiössä on tehty viime vuosina mittavaa kehitystyötä, jonka yhtenä tärkeänä osa-alueena on ollut henkilöstön kehittäminen ja kouluttaminen. Tässä työssä arkealaiset ovatkin osoittaneet aktiivisuutensa ja kehittämisintonsa monella eri tavalla.


Sannan ja Ramin finaalipaikat on hieno jatkumo Arkean menestykselle PRO-gaalassa. Arkean palveluesimies Jaana Paananen palkittiin tammikuussa 2016, kokki Kari Kaivola voitti PRO-palkinnon helmikuussa 2015 ja ruokapalvelun palvelujohtaja Paula Juvonen palkittiin vuonna 2013. Horeca-alan PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan tammikuussa jo viidettätoista kertaa.

 

Sanna Lainela

Sanna vastuulla ovat Tyksin potilasateriat sekä T- ja U-sairaalan lounasravintolat. Sanna on ollut tässä tehtävässä nyt kolme vuotta.

– Työhön kuluu ruokalistojen tekemistä. Käytännössä olen asiantuntijana mukana ruokalistaryhmässä, jonka laatimat ruokalistat jalostan eri asiakkaille. Lisäksi ohjaan vuorovastaavia ja teen yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Työhön sisältyy myös paljon talousasioita sekä juoksevia henkilöstöasioita, kertoo Sanna, jolla on lähes 70 alaista.

Vastuu on kaikin tavoin suuri, mutta työssä onnistuu, kun keskittyy päätyöhön ja delegoi oikein. Sanna toteaakin, että hänellä on apunaan erinomaiset/loistavat vuorovastaavat ja ammattitaitoinen henkilökunta. Työn monipuolisuus ja haasteellisuus ovat Sannalle työn suola. Esimiehenä hänelle on tärkeintä mahdollistaa työntekijöiden mutkaton työnteko, jotta he voivat tarjota asiakkaalle hyvän ruokanautinnon.

Omakotitaloon liittyvät puuhat rikastuttavat Sannan vapaa-aikaa. Lisäksi hän nauttii mm. lukemisesta, ristikoista ja palapeleistä. Sanna ajaa päivittäin Mynämäeltä Turkuun töihin, mutta näkee työmatkan vain positiivisena

– Nautin siitä, että työmatkani on pitkä, 30–45 minuuttia. Ajaessa pystyy hyvin nollaamaan itsensä ja vaihtamaan joko työ- tai vapaa-ajan mielentilaan.

 

Rami Mielonen

Rami toimii palveluesimiehenä Arkean ruokapalveluiden lapset ja nuoret –sektorilla. Rami huolehtii tiiminsä kanssa lähes 50 asiakkuudesta, joten merkittävä osa työtä on yhteistyö asiakkaiden kanssa. Päivät täyttyvät arjen pyörittämisestä, mutta tehtävään kuuluu myös paljon kehittämistä ja suunnittelua.

– Työ sisältää paljon asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden virtauttamista tuotanto- ja palvelukeittiöihin ja vaatii siis paljon oman porukan valmistelemista ja yhteisen sävelen löytämistä asiakkaan kanssa.

Rami on toiminut nykyisessä tehtävässään vuoden ajan. Työkokemusta alalta on jo toistakymmentä vuotta ja nykyistä tie palveluesimieheksi on kulkenut palveluohjaajan, keittiöpäällikön ja vastaavan kokin tehtävien kautta.
Parasta antia työssä on haasteiden selättäminen yhdessä oman tiimin kanssa.

– Haasteet ovat hyvästä, mutta ne eivät saa olla liian utopistisia. Ongelman ratkaisemisesta syntynyt yhteinen onnistumisen tunne on parasta. Yhteisen sävelen löytäminen asiakkaan kanssa vaatii välillä pohdintaa koko oman orkesterin kanssa.

Vapaa-ajalla Rami viihtyy mielellään kotona tai sähly- ja lentopallokentällä.