Arkean ruokakysely tuotti tulevaisuuden kouluruokamenun

Arkean tämän vuoden Food & Fun –teema on tulevaisuuden kouluruoka. Yhtiö ja Food & Fun Turku pyysivät koululaisia, heidän vanhempiaan sekä kaikkia asiasta kiinnostuneita kertomaan, millaista kouluruoka on tulevaisuudessa. Vastauksia tuli yhteensä yli 350. Lapset ja nuoret ovat vastanneet yhdessä perheidensä kanssa. Kyselyn perusteella Arkeassa syntyi visio siitä, mitä kouluissa lautasilla tulevaisuudessa tarjotaan. Vastauksissa painottuivat kasvis- ja vegaaniruoka, lähiruoka sekä etniset maut. Myös valinnan mahdollisuuksien lisääntymistä korostettiin. Yksittäisissä vastauksissa mainittiin hyönteiset proteiinin lähteinä ja ruoan korvaaminen pillerillä.

Kyselyn vastausten perusteella Arkea toteuttaa Turussa Martin koulussa Food & Fun –festivaalin aikana tulevaisuuden kouluruokamenun. Lisäksi kouluissa Aurassa, Paimiossa ja Turussa on Food & Fun –tapahtuman kunniaksi tortillapäivä.

– Rakensimme kouluruokamenun, jossa korostuu nimenomaan kyselyssä esiin nousseet trendit. Kouluissa on normaalisti yksi kasvisruokapäivä viikossa. Food & Fun -viikolla niitä kaksi. Lisäksi yksi ateria on vegaaninen nyhtöherne-juurespata. Etnisiä makuja edustaa puolestaan japanilainen ramen-nuudelikeitto, kertoo palvelujohtaja Paula Juvonen.

Kyselyn vastauksissa nousi esiin myös lähi- ja luomuruoka.

– Olemme pyrkineet lisäämään lähi- ja luomuruoan käyttöä mahdollisuuksien mukaan. Koska nämä teemat nousivat kyselyssä voimakkaasti esiin, järjestämme yhdessä EkoCentrian kanssa Food & Fun -viikolla lähiruokatapaamisen 27.9.2017 Ravintola Nereidissä. Tapahtuma on maksuton ja se on tarkoitettu päättäjille sekä elintarviketuottajille ja –yrittäjille.

Hyvän ruoan festivaali Food & Fun Turku tuo syksyllä Turun ravintoloihin keittiö- ja baarimestareita ympäri maailmaa jo neljättä kertaa kansainvälistämään ruokakulttuuria. Arkea Oy on ollut mukana tapahtumassa alusta asti nostaen esiin arkiruoka-aspektin.

Tulevaisuuden kouluruokamenu Turun Martin koulussa:
Ke 27.9. Ramen-keitto (japanilainen nuudelikeitto)
To 28.9. Nyhtöherne-juurespata ja perunasose
Pe 29.9. Tortillapäivä: Kolmella valinnaisella tortillatäytteellä: Jauheliha, kirjolohi tai soijarouhe