Lääkeaineita valmistava PCAS Oy: saumaton yhteistyö siivouspalvelun kanssa on yhteistyön perusta

Turkulainen PCAS Finland Oy on erikoistunut lääkeaineiden valmistukseen ja kehitykseen lääketeollisuudelle. Se on aloittanut lääkeaineiden valmistuksen kaupallisessa mitassa Suomessa jo vuonna 1960, joskin yrityksen nimi on ehtinyt matkan varrella vaihtua. Toukokuun puolesta välistä alkaen PCAS:n tukitilojen siivouksesta sekä välinehuollosta on vastannut Arkea.

Välinehuolto vaatii osaamista

- Siivoamme PCAS Oy:n toimistotiloissa, laboratoriossa sekä vastaamme välinehuollosta. Tuotantotiloissa teemme kausisiivouksia PCAS:n omien siivoojien apuna, kertoo Arkean myyntipäällikkö Katriina Virtanen.

- Erityisesti välinehuollon osaaminen on ihan oma juttunsa, jonka vuoksi PCAS tietysti oli hyvin tarkka valitessaan kumppania. Muutenkin lääketeollisuuden tiloissa vaaditaan tietysti aivan erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta, joten henkilökuntamme on osallistunut PCAS:n järjestämiin koulutuksiin jo hyvissä ajoin ennen sopimuksen alkua. Asiakkaan koulutuksissa tuoteturvallisuuden lisäksi työturvallisuus on isossa roolissa. Myös meillä suhtaudutaan työturvallisuuteen tosissaan ja olemme itse näissä asioissa aktiivisia. Se on varmasti yksi syy, miksi PCAS on valinnut meidät, Virtanen jatkaa.

Paikallisen siivouspalveluyrityksen kanssa vuoropuhelu toimii

- Kun lähdimme kilpailuttamaan siivouspalveluita, halusimme siivouksiin uusia tuulia sekä löytää paikallisen siivouspalveluyrityksen, jonka kanssa vuoropuhelu sujuisi saumattomasti, kertoo PCAS Oy: n kunnossapitopäällikkö Juha Kuru.

- Yhteistyömme alkoi erilaisilla koulutuksilla. Arkealtahan luonnollisesti löytyi jo osaamista toimisto- ja laboratoriopuolelle. Muihin tiloihin kuitenkin koulutamme meille töihin tulevan henkilöstön aina erikseen. Lisäksi meille on tärkeää, että kaikki tiloissamme työskentelevät henkilöt on koulutettu meidän toimintakulttuuriimme ja että he tuntevat toimintaohjeemme. Lääketeollisuudessa yleisesti käytössä olevan toimintatavan GMP:n eli ”Good Manufacturing Practise” tuntemus on erittäin tärkeää meidän toimintakulttuurissamme, Kuru sanoo.

- Yhteinen taival Arkean kanssa on alkanut erittäin lupaavasti. Kaikki koulutukset ovat sujuneet hyvässä yhteishengessä ja Arkealta on saatu hyvin ihmisiä paikalle. Olemme olleet molemmin puolin tyytyväisiä yhteistyön sujumiseen, Kuru kiittelee.

- Jatkossa meidän kannaltamme on erityisen tärkeää, että vuoropuhelu toimii ja sopimukset pitävät. Välinehuollon toimivuus on meille hyvin oleellista, joten tiedon esimerkiksi sairastapauksista ja vastaavista täytyy kulkea saumattomasti. En kuitenkaan alun perusteella usko, että näissä asioissa tulee Arkean kanssa mitään ongelmia jatkossakaan.

Aiheeseen liittyen: