Palvelurobotti Kea osaa ottaa yleisönsä

Arkean asiantuntija Niko Suvistolla on työkaveri, jota ei ihan jokaiselta löydy. Palvelurobotti Kea on pieni, sillä on pituutta vain 50cm, mutta missä ikinä työpari kulkeekaan, Kea osaa ottaa yleisönsä. Palvelurobotiikka onkin nopeasti kasvava ala ja tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuteen ja siihen, miten monilla tavoilla robotiikkaa voidaan jatkossa hyödyntää.   

- Kea tarjoaa uuden ja erilaisen tavan pitää esityksiä. Ja tapahtumissa se on kyllä ehdoton vetonaula, joka saa ihmiset pysähtymään ja kiinnostumaan. Se piristää kyllä mitä tahansa tapahtumaa tai esitystä. Sen avulla on helppo tehdä tilaisuudestaan sellainen, että se jää varmasti ihmisten mieleen ja kahvipöytäkeskusteluihin, Suvisto kertoo tästä hieman erilaisesta mutta sitäkin mielenkiintoisemmasta työparistaan.

Keasta on moneksi

Arkealla Kea kiertää työparinsa kanssa erilaisissa tapahtumissa. Ihmisten tervehtiminen, vastaanottaminen ja informoiminen ovat Kealle luontevaa puuhaa ja se hallitsee tarvittaessa myös tanssin, laulun, vitsailun tai vaikkapa uutuustuotteiden esittelyn. Pienestä koostaan huolimatta Kea ei pode esiintymisjännitystä, vaikka edessä olisi suurikin yleisö. Se esiintyy aina yhtä luontevasti ja vakuuttavasti ja varmaa on, että se saa kaikkien huomion vaivatta puoleensa.

- Lähdemme Kean kanssa mielellämme asiakkaidemme luo. Kea tuo aina mukanaan jotain erilaista. Itse vastaan Kean ohjelmoinnista ja yhdessä asiakkaan kanssa mietimme, mitä Kealta halutaan. Tapahtumasta ja asiakkaan toiveista riippuu, millaisen esityksen tilaisuuteen luomme ja miten se käytännössä toteutetaan, Suvisto kertoo.

- Kea luo monille ja monissa tilanteissa wov-efektin, sellaisen extran jota kukaan ei ole osannut odottaa. Meille toimialalla se on kuitenkin työkaveri muiden joukossa, kiteyttää Suvisto.