Ravintola Muusa innostaa kasvisruokailuun

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian ravintola Muusassa ovat viime aikoina puhaltaneet muutoksen tuulet. Elokuussa asiakkaitaan odotti uudistunut, entistäkin raikkaampi Muusa. Ravintolassa tehtiin kesän aikana remonttia, ja kun Muusa avasi kesän jäljiltä ovensa, oli se saanut ylleen Arkean uuden kahvilakonseptin mukaisen asun.

Muusan muutoksessa ei kuitenkaan ollut kyse pelkästään pintaremontista, sillä uudistunut Muusa avasi ovensa kasvisravintolana. Tarjolla on jatkossa päivittäin sekä kasvis- että vegaaniruokaa. Myös vitriinituotteista löytyy täysin vegaaneja vaihtoehtoja sekä herkullisia raakakakkuja.

Muutoksen inspiraationa asiakkaat

Muusan muutos sai alkunsa asiakkaiden kuuntelemisesta. Kulttuurialalla iso osa opiskelijoista on kasvissyöjiä, joten kasvisruoka sinänsä ei ole Muusassa mikään uusi juttu.

– Kun Arkea tuli meille ravintolaoperaattoriksi, kävimme heti keskustelua kasvisruuan tason vaateesta. Meillä asiakkaat vaativat aidosti hyvää ja tasokasta kasvisruokaa ja Arkea tarttui tähän hyvin. Jo viime kevään aikana Arkea lisäsi vitriinituotteisiin vegaanisia vaihtoehtoja, ja ne kaikki otettiin ilolla vastaan, kertoo Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen.

Kevään opiskelijabarometrissään Taideakatemia keräsi avoimia vastauksia myös Arkean käyttöön.

– Vastauksissa toivottiin vegaanisen ruuan lisäämistä ja sitä, että vegaaninen tarjonta olisi jokapäiväistä. Arkealla tähän palautteeseen tartuttiin heti ja ehdotettiin tällaista uutta kasvisravintolakonseptia. Lähdimme tähän tietysti ilolla mukaan. On erittäin positiivista, että Arkea reagoi opiskelijoiden palautteeseen hyvin ja kehittää tarjontaansa sen mukaan, Tanskanen iloitsee.  

Myös Arkealla iloittiin uudistuneen Muusan ovien aukeamisesta, sillä toiminnan kehittäminen yhdessä asiakkaan kanssa on aina erityisen antoisaa. Lisäksi Arkean oma henkilökunta oli innolla mukana projektissa, mikä ilahdutti Arkean palveluesimies Ulla Saloa.

– Olemme panostaneet tähän täysillä. Meillä on henkilökunta vienyt tätä kehitystyötä aktiivisesti eteenpäin ja tarjontaa on kehitetty valtavalla innolla ja hyvin sitoutuneesti. Uskomme, että asiakkaat suhtautuvat muutokseen positiivisesti ja olemme innoissamme, kun voimme vastata asiakkaiden toiveisiin, Salo kertoo.

Ravintola Muusa
Linnankatu 60, 20100 Turku
ravintola.sigyn@arkea.fi
040 840 1354 tai 040 840 1645 (Sigyn keittiö)

Aukioloajat
Ma–to 8.00­–15.00
Pe 8.00­–14.30
Lounas 11.00–13.00 päivittäin

Aiheeseen liittyen: