Viisi syytä, miksi Arkea päätti toteuttaa exoskeleton-hankkeen

Käydään seuraavaksi läpi viisi merkittävintä syytä miksi me Arkealla päätimme toteuttaa tämän hankkeen.

1. Olemme avoimia uusille teknologioille ja ratkaisuille. Käytössämme ja kokeilussamme on jo nyt uusia ja ei niin perinteisiä kiinteistönhoidon ratkaisuja. Näitä ovat esimerkiksi ilmakuvauskopteri (drone), robottiruohonleikkuri ja 360-kamera.

2. Haluamme olla edelläkävijöitä. Exoskeletoneja ei vielä ole valtavasti käytössä ja niiden mahdollisuuksia sekä toimivuutta testataan edelleen eri aloilla. Hanketta aloittaessamme emme tienneet onko tällaisia ratkaisuja käytetty kiinteistönhoidossa. Eli olisimme voineet joko odottaa että laitteiden toimivuus ja hyödyt voidaan kiistatta esittää. Tai sitten meidän täytyi itse kokeilla. Valitsimme tämän polun. Toimialat joissa exoskeletoneja nyt käytetään, ovat suurimmaksi osin teollisuudenaloja.

3. Henkilöstön hyvinvointi on tärkeää. Sairaudet lyhentävät pahimmassa tapauksessa työuraa sekä vaivaavat myös työn ulkopuolella.

4. Kiinteistönhoidon työtehtävät ovat fyysisesti raskaita. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat meillä yleinen sairauspoissaolojen syy. Sairauspoissaolot tuovat tietenkin lisäkuluja yritykselle.

5. Kevan vuoden 2018 työelämän kehittämisraha. Meillä oli mahdollisuus hakea Kevan myöntämää työelämän kehittämisrahaa hankkeellemme ja hakemuksemme hyväksyttiin. Keva on myös rohkeasti kehittämässä työhyvinvointia. Työelämän kehittämisrahalla he haluavat tukea kunta-alan ja kirkon työnantajien työelämän kehittämistoimintaa. Tukea saavat innovatiiviset ja vaikuttavat hankkeet, joilla vahvistetaan strategista työkykyjohtamista, ennaltaehkäistään työkyvyttömyysriskiä sekä edistetään tuloksellisuutta työpaikoilla.


Aiemmat blogitekstit: