Mitä sinä haluaisit syödä lounaaksi tänään?

Arkean lounasravintola Nereidi koki keväällä muutoksen, kun ravintola huhtikuun alussa avattiin uudistuneena. Asiakaslähtöisen uudistuksen taustalla olivat mm. toiveet houkuttelevammasta miljööstä, laajemmasta palveluvalikoimasta sekä ruoan mausta. Asiakkaille ruoan maku ja vaihtelevuus ovat tärkeitä, joten lounasravintolan uudistus kosketti vahvasti myös ruokatuotetta. Valikoimaan lisättiin viikoittain vaihtuvia à la carte -annoksia, joiden tavoitteena on tuoda lisää vaihtelua ravintolan lounaslistaan sekä juhlan tuntua asiakkaan arjen keskelle.

Arkeassa ravintoloiden kehittäminen ei ole tähän pysähtymässä, sillä ruokamaailmassa uusia vaikutteita tulee jatkuvasti. Arkean lounasravintolat ovat mukana matkalla ruokatrendien mukana kohti uutta. Kauas on tultu siitä, kun henkilöstölounas tarkoittaa jotain tiettyä. Ruokakulttuuri on viime vuosina kokenut suuren muutoksen. Kansainväliset virtaukset ja ideologiat ovat näkyneet myös henkilöstöravintoloissa.

– Maailmalla on aivan ihania trendejä ja esimerkkejä siitä kuinka ruokakulttuuri menee eteenpäin. Meidän ei ole tarkoituskaan kopioida tai seurata näitä kaikkia, vaan poimia niistä kohderyhmälle sopivimmat nyanssit, kertoo Arkean palvelupäällikkö Satu Airio.

Asiakkaalle maistuvat suosikit ruokalistalle

Arkean lounasravintoloita, palvelua ja ruokalistaa kehitetään asiakkaan tarpeista lähtien. Sopimusasiakkaiden kanssa voidaan rakentaa heidän toiveidensa mukaisia kokonaisuuksia.

– Tavoitteenamme on yhteistyössä asiakkaiden kanssa löytää juuri heille parhaiten toimiva ruokapalvelukokonaisuus. Mielestäni meillä Arkeassa se on aidosti mahdollista, sillä meillä ei ole tiukkoja konseptirakenteita. Voimme esitellä asiakkaille sellaisia uusia kokemuksia, joita hän ei ole osannut odottaa tai pyytää. Maailman ruokatrendit innostavat lisäämään värikkyyttä, raikkautta, keveyttä valikoimiimme, pohtii Satu

Uusien trendien esitteleminen ei tuota arkealaisille haastetta, sillä työtä tekevät intohimoiset ja osaavat ihmiset. Uutta pitää uskaltaa kokeilla ja kehittää. Arkeassa on hyvällä menestyksellä testattu esim. à la carte -annoksia aikaisemminkin. Ravintola Nereidissä ajatusta vietiin vielä eteenpäin ja lähdettiin myös heti ensimmäisistä päivistä alkaen työstämään edelleen toimivammaksi.

– Annokset vaihtelevat päivittäin street foodista pastoihin. Lämmin salaattiannos on ollut hyvin suosittu. Uudistus on otettu hyvin vastaan ja asiakaspalaute on ollut positiivista. Tarjonta elää vielä, mutta kun saamme kokoon suosikkiannokset ne jäävät listalle, kertoo Arkean lounasravintoloista vastaava palveluesimies Ulla Salo.

Arkeassa on halu tehdä ruokamatkaa eteenpäin

Satu painottaa, että kun kädet eivät ole sidotut, on valikoimaakin mahdollista kehittää joustavasti asiakaslähtöisesti. Olennaisessa osassa tässä ovat innokkaat arkealaiset. Eräässä Arkean henkilöstöravintolassa asiakkailta tuli pyyntö lisätä vegaanisia vaihtoehtoja. Tämän innoittamana ravintola lähti mukaan Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä –hankkeeseen, jossa luodaan vegaanireseptien pankkia. Ravintolassa kehitetyt ja testatut reseptit jäivät pääosin heti käyttöön.

Arkealla saadaan myös hyödynnettyä ison talon etuja ja laajaa osaamista. Pyörää ei aina tarvitse keksiä uudelleen. Uusia vegaaniresepteistä voidaan nauttia myös esimerkiksi nyt uudistetussa Nereidissä.

Uusien lounasmakujen lisäksi, myös kahvilapuolta kehitetään eteenpäin. Sen lisäksi, että asiakkaat voivat nykyisin viettää virkistävän hetken rauhoittuen kahvin kera ravintolan sohvalla, on Nereidin leipomuksilla mahdollisuus piristää myös kotiväkeä tai vieraita. Tarjouksia kotiinviemisistä on päivittäin tarjolla.

Ravintola Nereidin ravintolasali on muuntautuu helposti juhlatilaksi iltaisin ja viikonloppuisin. Ravintolasali venyy jopa 180 hengen cocktail-tilaisuuksiin ja istumapaikkoja löytyy tarvittaessa 130 henkilölle.


Aiheeseen liittyen: