Turun kouluissa ja päiväkodeissa syödään 16.5. suosikkiruokaa

Torstaina 16.5. on Turun kouluissa ja varhaiskasvatuksessa suosikkiruokapäivä, jolloin on tarjolla asiakkaiden valitsema toiveruoka. Tänä vuonna se on sekä kouluissa että päiväkodeissa sama: uunimakkara ja perunasose sekä kasvisruokana soijanakit ja perunasose.

- Tulos ei yllättänyt. Jo aikaisempinakin vuosina uunimakkara on noussut suosikkiruokakyselyissä ykköseksi. Hajontaa vaihtoehtojen välillä on tosin ollut enemmän. Lapset toivovat perusruokaa ja kyselyissä nousevat kärkeen monessa kodissakin tarjotut vaihtoehdot kuten kalapuikot, jauhelihakastike ja lasagne. Uunimakkara mielletään herkuksi myös varmaan, koska sitä on kouluissa ja päiväkodeissa tarjolla suhteellisen harvoin, pohtii palveluesimies Mirva Röning.

Viime vuoden tapaan kysyimme Turun koulujen oppilailta ja opettajilta sekä varhaiskasvatuksen henkilöstöltä ja lasten vanhemmilta toiveruokaa. Vastaamalla kyselyyn, oppilaat pääsivät itse valitsemaan tarjottavan lounasvaihtoehdon. Suosikkiruoka oli valittavissa viidestä ruokalajista, joista olemme saaneet eniten positiivista palautetta suoraan kouluravintoloissa sekä palautekanavissa.

Kysely tehtiin verkkokyselynä 1.–14.4. 2019. Saimme siihen 3974 vastausta, joista voittajavaihtoehto sain 1601 ääntä.