​Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmelle talousneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 17.5. Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmelle talousneuvoksen arvonimen.

Insinööri Tuija Rompasaari-Salmi on toiminut ruoka-, siivous- ja kiinteistönhoitopalveluita tuottavan Arkea Oy:n toimitusjohtajana yhtiön alkutaipaleelta lähtien vuodesta 2012. Palvelua on kehitetty yhdessä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa ja tunnustuksena laatutyöstä yhtiöllä on ISO 14001- ja 18001 OHSAS -sertifikaatit. Arkean toiminta on kasvanut yhtiön hallituksen vahvistaman strategian mukaisesti, niin että osa toiminnasta jakautui 1.1.2019 Kaarea Oy:ksi.

– Se, että minulle tällainen tunnustus myönnetään, tuntuu tietysti hienolta. Tekemääni työtä arvostetaan. Tätä työtä ei kuitenkaan tehdä yksin, vaan se edellyttää hyvää yhteistyötä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa ja samalla tämä yhteistyö on saanut tunnustuksen, Rompasaari-Salmi toteaa.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimet myöntää tasavallan presidentti arvonimilautakunnan esityksen perusteella. Perjantain 17.5. esittelyssä myönnettiin kaikkiaan 83 arvonimeä. Arvonimiä on käytössä 110. Vuodesta 1918 alkaen arvonimiä on myönnetty yli 14 000, joista suurin osa miehille. Arvonimiesityksiä käsitellään arvonimilautakunnassa yleensä kaksi kertaa vuodessa.