Kiinteistönhoito varmistaa turvalliset tilat

Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO tarjoaa arjen ja terveyden tueksi palveluja kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille Varsinais-Suomen alueella. Tällaisessa kohteessa kiinteistönhoidon on sujuttava kuin tanssi, jotta asiakkaat saavat parasta mahdollista hoitoa ja että sekä henkilökunnalla että asiakkailla on turvallista olla KTO:n tiloissa.

Arkea vastaa KTO:n kiinteistönhoito-, siivous- ja ruokapalveluista jo viidettä vuotta.

Perustekeminen on kehittynyt Arkean myötä

– Kiinteistönhoito pelaa hyvin. Mitään viiveitä ei ole tullut eikä korviini ole kantautunut myöskään moitteita, kertoo KTO:n tukipalvelujohtaja Harri Lindqvist.

Lindqvist lisää, että kiinteistöissä sattuu ja tapahtuu vuorokauden ympäri. Tämä edellyttää, että huoltomiehen täytyy pystyä korjaamaan ainakin tilapäisesti kaikkea mahdollista, jottei kenellekään aiheudu vaaraa. Hyvin on tähän asti pärjätty.

– Päivystyspuoli on pelannut meillä oikein hyvin ja perustekeminenkin on kehittynyt Arkean myötä, Lindqvist toteaa.

KTO:n kiinteistönhoito on monipuolista

KTO:lla kiinteistönhoito- ja kunnossapitopalveluihin kuuluu mm. iv-huoltoa, putkitöitä, rakennustöitä sekä muita asiakkaan määrittelemiä tehtäviä. Suurimman osan kiinteistönhoitajien työtehtävistä muodostavat erilaiset asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin vastaavat työt, kuten apuvälineiden asennukset, pienet korjaustyöt ja kiinteistöautomatiikan avulla kiinteistöistä huolehtiminen sekä ulkoalueiden hoitaminen.

– Tässä kohteessa turvallisuusnäkökulmat pitää ottaa huomioon ja erilaisiin korjaustöihin pitää tarttua ripeästi, toteaa huoltomies Markku Kettunen.

Pitkään KTO:n kiinteistönhuollon parissa työskennelleet Kettunen sekä Arto Suomi ja Timo Raunio toteavat, että työpäivät ovat hyvin monipuolisia. Työtehtävät ovat myös muuttuneet vuosien varrella kiinteistöjen mukaan, sillä KTO:lla on viime vuosina toteutettu isojakin rakennushankkeita.

Ulkoalueiden hoidon suhteen kiinteistönhoito tekee yhteistyötä KTO:n Ravattulan työtoimintakeskuksen kanssa. Ravattulasta saadaan muutamana päivänä ulkotyöryhmä tekemään ulkoalueiden kunnossapitotöitä. Kiinteistönhoitajat tekevät kuitenkin raskaimmat ja työkoneilla tehtävät työt.

Aiheeseen liittyen:

Kuvat ovat kuvituskuvia.