Arkea jatkaa Turun päiväkotien, peruskoulujen ja lukioiden ruokapalveluiden tuottajana

Sivistystoimialan ruokapalvelut on kilpailutettu kahdessa vaiheessa. Ensimmäiset sopimukset alkoivat 1.8.2018 ja nyt on valmistunut toinen vaihe. Arkea Oy on voittanut molemmat kilpailutukset ja jatkaa päiväkotien, peruskoulujen ja lukioiden ruokapalveluiden tuottajana myös 1.8.2019 alkavissa sopimuksissa. Molemmat sopimukset ovat kolmevuotisia ja niissä on mahdollista ottaa käyttöön myös optiokausi.

Kilpailutuksen lopputulos tarkoittaa, että Arkea Oy toimittaa ateriat kaikkiin Turun kaupungin päivähoitoyksiköihin, peruskouluihin ja lukioihin. Uusien sopimusten myötä ruoka valmistetaan jatkossa ruokapalveluiden palvelualueilla ja näin ollen lähempänä ruokailijaa.

– Kouluissa ja päiväkodeissa ateriat tukevat oppilaiden ja lasten jaksamista. Tutun tuottajan kanssa saamme lukukauden sujuvasti aloitettua, kertoo sivistystoimialan toimialajohtaja Timo Jalonen.

Nyt alkavan sopimuksen myötä käytännöt yhtenäistyvät ja kehittämistä voidaan tehdä jatkossa kaupunkitasoisesti.

– Varhaiskasvatuksen ja koulujen ruokailusuositusten linjauksia on otettu jo runsaasti käyttöön sivistystoimialalla ja jatkamme tätä työtä myös uuden sopimuksen myötä, kertoo ruokapalvelusopimusten sopimusyhdyshenkilönä toimiva Turun kaupungin strategisen hankinnan palvelupäällikkö Suvi Haukioja.

Viime lukukautena Arkea Oy käynnisti kasvisruokien kehittämisen, ja yhteistyössä jatketaan ruokapalveluiden hiilipäästöjen pienentämiseen tähtäävää työtä.

– Meillä Arkeassa on pitkältä ajalta rakentunutta vankkaa osaamista kouluruoassa. Sen lisäksi olemme panostaneet tuotekehitykseen ja kasvisruokaan. Uusi sopimus mahdollistaa yhteistyön rakentavan kehittämisen jatkossakin, kertoo Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.