Paimiossa aloitettiin myös etäkoululaisten noutoruoan jakaminen

Paimiossa alkoi jäähdytetyn ja pakatun kouluruoan jakelu etäopiskeluun osallistuville peruskoululaisille torstaina 16.4.

Ruoan noutaminen on vapaaehtoista ja se tilataan ennakkoon Wilman kautta viikoksi kerrallaan. Ruoka noudetaan Paimion lukiolta riippumatta siitä, missä koulussa lapsi tai nuori opiskelee. Viikossa on kolme noutopäivää ja ruoan voi noutaa itselleen sopivana aikana klo 13.00 ja klo 16.30 välillä.

Iltapäivällä jaettavat annokset on valmistettu samana päivänä. Esimerkiksi maanantaisin valmistetaan kaksi lounasta mukaan otettavaksi tiistaille ja keskiviikolle.

- Etäopiskelijoiden ruoka on tavanomaista kouluruokaa. Yhteen pakattuun ateriaan sisältyy pääruoka sekä lisuke ja näkkileipä. Annokset pakataan keittiössä noutopäivänä mikroaaltouunin kestäviin muovirasioihin ja muovikassiin, kertoo Lukion Padan esimies Kirsi Rautala.

Rautala toteaa noutoruoan sujuneen mukavasti. Hän muistuttaa, että kouluruokaa noutaessa tulee kiinnittää huomiota poikkeustilannetta koskeviin ohjeistuksiin, mm. pidetään riittävä etäisyys muihin ihmisiin. Ruokaa ei myöskään noudeta porukalla, vaan yhtä ruokanoutoa varten paikalle tullaan yksin. Jos samaan perheeseen on tilattu aterioita useammalle lapselle, ne noudetaan samalla kertaa.

- Aterioiden määrä on noussut 200 annoksesta yli 500 annokseen.